In deze zevendaagse retraite ‘Leef vanuit je hart’ ga je op een eeuwenoude krachtplek in de Ardèche ervaren om te   spreken, bewegen, ademen en weten vanuit je hart.

Gun jezelf de meest waardevolle reis die je kunt maken, van hoofd naar hart!

11-17 augustus en/of 18-24 augustus 2024.

Leef vanuit je hart Retraite La Vie Tara

La Vie Tara retraite Ardeche Yourvibe

PROGRAMMA ZEVENDAAGSE RETRAITE

We hebben een programma samengesteld waarbij ruimte is voor bezieling, bezinning, leren, delen, reflectie, ondersteuning, beweging en rust (gehele programma in de brochure, hiernaast wordt een willekeurige dag uitgelicht).

DOEL: Je leven eenvoudiger maken, liefdevoller en je steviger laten zijn op jouw unieke wijze. Maar vooral: leren leven vanuit je hart.

WAT GAAN WE DOEN?
Op verschillende manieren ga je in aanraking komen met je hart. Je ervaart en leert hoe jouw hart voor je werkt. Door muziek, dans, Moves (oefeningen), meditaties, deep diving, gesprekken, delen, presentaties en samenzijn op deze krachtplek, ontstaat er een opening naar je hart.

Spreken en ademen uit je hart

  • Opening van de dag in de kapel
  • Spreken vanuit je hart. Ademen uit je hart en hoe doe je dat (T.A.T. Moves)? En wat gebeurt er als je dat niet doet?
  • Oefeningen voor deze twee thema’s
  • Lunch
  • Ervaren en oefenen met wat een goede ademhaling doet en hoe een gesprek uit het hart voor jou werkt
  • Kennismaking met deep diving
  • Diner
  • Avondprogramma: Eriks inspirerende verhaal omkleed met muziek en zang

OMGEVING:

HET DORP
Lalouvesc is een charmant pelgrimsdorpje in de Ardèche, gelegen op 1080 meter hoogte. In de omgeving is meer dan 200 kilometer aan routes aangelegd met, afhankelijk van het seizoen, een overvloed aan bosbessen en paddenstoelen, en inspirerende vergezichten. De ideale plek voor ontspanning en rust in de natuur. Lalouvesc heeft het predicaat Centre Climatique. Dit betekent dat de lucht hier door de hoogte uitermate zuiver is en dat het niet zo warm wordt in de zomer.

HET KLOOSTER
Het oude nonnenklooster ligt boven op de berg en kijkt uit op Alpen en het dorp- je Lalouvesc, dat ook weleens het kleine Lourdes wordt genoemd. La Vie Tara beschikt over een inpandige kapel die op dezelfde leylijn ligt net als de grote basiliek in het dorp. Enkel door aanwezig te zijn, doet de krachtplek haar werk, iets wat wij al meerdere keren hebben mogen ervaren.

Naast de kapel beschikt onze locatie over een eigen waterbron, moestuin en voedselbos. De sfeervolle kamers zijn geschikt voor 1 tot 4 personen en het landgoed heeft een prachtige tuin met diverse zitjes. Deze adembenemende plek gaat je verrassen en zeker ook ondersteunen in je hartkwaliteiten.

La Vie Tara: HET LEVEN MET TARA
Tara is in het boeddhisme de vrouwelijke godheid van verlichtende wijsheid. Zij heeft 21 verschillende gedaantes in alle kleuren van de regenboog, die alle Tara heten. Zoals de Groene Tara (de godheid van het moederschap) en de Witte Tara (de godheid van het handelen).

KEUKEN:

De keuken van La Vie Tara kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en een liefde voor de natuur. Dagelijks bereiden we maaltijden van verse en zuiver natuurlijke ingrediënten. Daarbij gebruiken we zo veel mogelijk groenten en kruiden uit onze eigen moestuin. Het eten is vegetarisch, waar mogelijk biologisch en superlekker. Bewust, eerlijk en passend bij onze retraites, en met liefde verzorgd door een van onze top-chefs. We houden rekening met dieetwensen. Diverse smaken thee en water (uit eigen bron) zijn 24/7 (gratis) beschikbaar en er is filterkoffie bij het ontbijt.

BEREIKBAARHEID

De accommodatie is bereikbaar met de auto, de trein of het vliegtuig.

AUTO: Lalouvesc ligt op 980 kilometer van Utrecht. De route loopt via Luxemburg, de route du soleil (grotendeels tolweg) of de route nationale (gratis) tot voorbij Lyon. Vervolgens is het nog een uurtje rijden over de provinciale weg.

TREIN: In de maanden juli en augustus rijdt de Eurostar direct vanuit Amsterdam naar Valence. Vanuit hier kun je met een taxi naar La Vie Tara.

VLIEGTUIG:Vliegen kun je op Lyon. Vervolgens kun je met een huurauto naar de accommodatie rijden. Of je gaat met de trein naar het TGV-station in Valence en dan met de taxi of eigen vervoer naar La Vie Tara.

KOSTEN:

Retraite ‘Leef vanuit je hart’
De gehele cursus inclusief eten, drinken en overnachtingen
990 euro (incl. btw)

Wil je meer weten over onze Retraite in de Ardèche? Kom dan kennis maken: Centrum “ Maximaal Gezond” Utrecht.  Tijd: 15.00 -17.30 uur. S.v.p. aanmelden vóór 22 Juni.